donderdag 9 mei 2024

Shakshuka

 Hai!
Een recept dat ook favoriet is bij ons, is Shakshuka. Vooral omdat je overgebleven ingrediënten kunt gebruiken. Maar natuurlijk hoeft dat niet. Ik maak regelmatig de vegetarische variant, maar nu ik had een stukje chorizo over dat ik wilde verwerken. Dit is een recept voor 4 personen.


Shaksuka

1 ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 winterpeen, 1 courgette, 125 gram chorizo, 2 blikjes tomatenblokjes, paprikapoeder, peper, 4 eieren, olie

Snijd de ui in stukjes en fruit deze in olie. Snijd de paprika's, courgette, winterpeen en courgette ook in stukken en voeg bij de ui. Kruid dit met paprikapoeder en peper.

Roer dit regelmatig door elkaar en voeg dan de twee blikjes tomatenblokjes toe. Roer dit goed door de groente. Laat dit zachtjes pruttelen tot de groente zacht is.

Maak dan een voor een een kuiltje in het mengsel en breek een ei  in het kuiltje . Kost even wat moeite, maar het lukt je vast. Dan zachtjes laten pruttelen tot het ei gestold is.
Voor de vegetarische variant laat je de chorizo weg. Lekker met ciabatta of stokbrood.
Eet smakelijk!