zondag 21 juli 2024

Spinazie omelet

 Hai!
Zo, dat is lang geleden. Niet dat ik niets nieuws gemaakt heb, maar door de drukte van de afgelopen tijd en een nieuwe telefoon (!) foto's kwijt en vergeten foto's te maken. En een recept zonder foto's vind ik zelf vaak minder interessant.
Voor deze keer heb ik een foto's van internet geplukt en er een collage van gemaakt. Het recept is voor 3 personen.




 Spinazie omelet

1 ui, 1 rode paprika, 150 gram spekreepjes, half bakje kastagne champignons, 400 gram verse spinazie, 5 eieren, geraspte kaas, knoflookolie.

Bak de spekreepjes in eigen vet, niet helemaal uit. Snijd de ui in stukjes en fruit deze met de spekjes. Snijd de paprika in stukjes en de champignons in plakjes en voeg toe. Goed roeren. Roerbak dan de verse spinazie in delen door het spekmengsel tot het geslonken is. Zet de hittebron uit.
Klop de eieren goed los, roer er 100 gram geraspte kaas door. Doe het spinaziemengsel met behulp van een schuimspaan in de geklopte eieren en roer goed door.
Verhit de knoflookolie in twee koekenpannen. Schenk het ei-spinaziemengsel verdeeld in de twee koekenpannen. Zet de warmtebron niet te hoog. Als het ei gestold is, kun je de omelet dubbelklappen. Na 5 - 10 minuten is het klaar. Verdeel de omeletten over 3 borden. Strooi er nog wat geraspte kaas over.


 Ik heb geen zout toegevoegd omdat de spekjes al zout zijn. Kruiden kun je natuurlijk naar eigen smaak. Ook kun je er stokbrood bij eten, dan is het alleen niet koolhydraatbeperkt en gluten vrij!

Eet smakelijk!