vrijdag 14 juni 2024

Eier-garnalencocktail

 Hoi!
Door de drukte een tijd geen nieuw recept hier te vinden, maar dat betekent niet dat ik niets geprobeerd heb natuurlijk. Vandaag een voorgerechtje dat ik vaker maak als ik eters krijg. En altijd een succes! Ook dit recept is voor 4 personen.

Eier-garnalencocktail


Jonge bladsla&veldsla, 3 gekookte en gepelde eieren, 6 roma tomaatjes, 150 gr. cocktailgarnalen, 125 gram crème fraîche, 2 eetlepels mayonaise/halvanaise, citroensap, gedroogde of verse bieslook.

Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Doe de garnalen in een kom en besprenkel ze met een beetje citroensap. Snijd de eieren in stukjes en voeg dit met de tomaatjes door elkaar. Roer de crème fraîche en de mayonaise door elkaar tot een geheel.



Leg een bodem sla in een glas of schaaltje. Verdeel daarover het garnalen-eiermengsel. Vervolgens leg je met een lepel een flinke dot van de saus erop. Garneren met wat bieslook.

Eet smakelijk!