Hai!
Op mijn knutselblog had ik al een foto laten zien van de boterkoek. Iemand vroeg me het recept en toen ik zag dat ik het hele jaar nog geen één recept had geplaatst, vond ik het wel tijd worden om mijn succesrecept te delen.
Helaas geen foto van de ingrediënten, maar die zijn dus ook niet zo spannend.
Boterkoek
Hoe maak je het?
300 gram bloem, 250 gram roomboter, 180 gram witte basterdsuiker, beetje (koffie)melk.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Doe alle ingrediënten in een kom. Kneed met schone handen tot het een bal wordt en vanzelf van je hand(en) loslaat.
Vet een boterkoekvorm in (de mijne is 24 cm doorsnee) druk het deeg in de vorm en zorg ervoor dat de randen lager zijn dan het midden. Het deeg moet een beetje bol in de vorm staan.
Je kunt met een mes een ruitjesvorm erin tekenen, maar dat hoeft natuurlijk niet.
(Variatie: leg ongezouten amandelen op het deeg). Bestrijk dan de bovenkant, al dan niet met noten, met een dun laagje (koffie)melk.
Zet het in de het midden van de oven en na 25 minuten uit de oven halen.
Als je een vorm met een mes hebt, laat dan de koek een half uur afkoelen voor je het mes ronddraait.
Oh, oh het water loopt me weer in de mond. En ik heb nog een variatie. Mijn schilder docente deed er altijd geconfijte gember door, ook heel lekker .
BeantwoordenVerwijderenDoei groetjes
Heerlijk recept, GerJanne
BeantwoordenVerwijderenHelaas ga ik niet gebruiken, moet wat kilootjes lossen...
Bedankt voor het delen!
Liefs Martha