zaterdag 21 september 2024

Perencake

 Hai!

De perencake die ik pas geleden maakte was een succes. Er waren fijnproevers bij die konden raden welke ingrediënten erin zaten. 

Je ziet bloem en een zakje bakpoeder. Je kunt ook wel zelfrijzend bakmeel nemen, maar dat had ik niet in huis.


Perencake

200 gram roomboter, 200 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem, half zakje bakpoeder, 4 eieren, 1 zakje vanillesuiker, 2 peren, 1 eetlepel speculaas- en koekkruiden, 1 eetlepel kaneel.

Vet een springvorm in en bestrooi met wat bloem. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter, de suiker en de vanillesuiker romig. Doe er 2 eieren bij en mix tot deze opgenomen zijn, dan weer 2 eieren en mix tot 1 geheel. Weeg de bloem af en roer er het halve zakje bakpoeder door. Roer er in etappes het bloemmengsel door. Roer als laatste de koekkruiden en de kaneel erdoor.
Schep het beslag in de springvorm. Schil de peren en snijd ze in plakjes. Steek de perenschijfjes in het beslag met de bolle kant naar boven. Strooi er nog wat kaneel over en zet het in de oven. Controleer na een uur of de cake gaar is, door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar. Zo niet, dan nog 10 minuten in de oven laten staan. Lekker met slagroom!

2 opmerkingen:

  1. Onze perenboom zit vol met peren, dit recept ga ik opslaan en binnenkort eens maken.
    Ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt heerlijk GerJanne
    Pas geleden heb ik een cake met griekse yoghurt gemaakt dat was ook zo'n succes
    Bedankt voor het recept!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen